Yapıpark Tic. Merkezi 35/28

İvedik O.S.B – Ankara

Evinizin veya işyerinizin güvenliğini kendiniz düşündüğünüzde, güvenliğinizin ihlal edilip edilmediğini görmek için görüntüleri incelemenize izin veren güvenlik kameralarını takdir edersiniz. 

Bugünün güvenlik kamerası sistemleri ayrıca görüntülerin uzaktan izlenmesine izin veriyor. Spor salonunda çalışabilir veya alışveriş merkezine gezebilir, evde olup bittiğini görmek için akıllı telefonunu kırbaçlayabilirsiniz. Evin dışına kurun ya da saldırganların hareket ettiklerini görmek için ön kapıya eğitin ve içeri girdikleri sırada veya içeri girdiklerinde onları yakalayın. Güvenlik kameraları, evinizi güvende tutmaktan başka şeyler için de kullanılır. Çocukları göz kulak olmak için kullanın veya belki de yeni bir dadı veya bebek bakıcısının etrafınızdakiyken nasıl davrandığını görün.Temelde, güvenlik kameraları size bir kere daha iki yerde bulunmak imkansız olduğu için başka bir göz çiftini sağlar. Kullanmayı planladığınız güvenlik kamerasının türüne bağlı olarak, güvenlik kamera sisteminiz için olması gereken diğer bileşenler de vardır. 

Örneğin, bir analog güvenlik kamera sisteminin yakaladığı çekimi saklayabilmesi için kamerayı bir DVR’ye bağlaması gerekir. Bu arada, Internet üzerinden bir güçle güvenlik kamerasının genelde bir ağ video kaydedicisine (NVR) bağlanması gerekir. NVR görüntüleri dijital formatta kaydetmekle sorumludur ve bunları bir flash sürücü, bellek kartı, disk sürücüsü veya diğer depolama aygıtlarına depolar. Ayrıca, Wi-Fi ağınızı kullanan kablosuz kamera sisteminiz var. Fotoğraf makinesini takın ve Wi-Fi aracılığıyla DVR’ye bağlayın.

Güvenlik Kamera Sisteminin Faydaları

Güvenlik kameraları artık binanızı güvence altına almanın önemli bir parçasıdır. Ancak etrafında bir güvenlik kamerası sistemi bulundurmanın getirdiği diğer avantajlar da vardır.

  1. Güvenlik kameraları suçu caydırmaya yardımcı olur. Bir güvenlik kamerasını gören hırsızlar, iki kere evinizde veya ofisinizde rahatsız edici olduğunu düşünecektir, çünkü yetkililerin onları izlemesi ve yakalamasını kolaylaştıracak görsel bir kayıt olacaktır.
  2. Olabilecek her şeyin görsel bir kaydını alın. Güvenlik kamera görüntüleri, çalışanlar arasındaki uyuşmazlıkları çözmek için kullanılabilir. Örneğin, güvenlik kameralarının bir mağazanın çevresinde kurulduğu durumlarda ve bir müşteri ile bir çalışan arasında bir anlaşmazlık olduğunda, görüntüler doğru ve adil bir işlem yapılabilmesi için gerçeği kimin doğru ve kimin söylediğini kolayca gösterebilir.
  3. Tesislerinizi daha güvenli ve verimli yapın. Güvenlik kameralarının işinizin veya evinizin daha güvenli bir yer haline gelmesine yardımcı olabilirsiniz. Neler olup bittiğini izleyebilir ve değiştirilmesi gereken şeyleri olup olmadığını görebilirsiniz. Örneğin, aile üyelerinin dışarıya çıktıklarında ön kapıyı sık sık açık bıraktığını görüyorsunuz. Herhangi bir davetsiz misafirin girmesini önlemek için hemen etrafında olabilirlerken, bu davranış ısıya veya soğuğa izin verir, böylece evinizin ısıtma veya soğutma maliyetlerini yükseltir. Neler olduğunu gördüğünüze göre, aile üyelerine arkalarındaki kapıyı kapatmasını hatırlatabilirsiniz. Veya belki kameranızdan bebeğinizin kreşteki halıya her zaman takıldığını öğrenirsiniz. Halıdan kurtulabilir ya da zemine sıkı bir şekilde oturmanın yollarını bulabilirsin.

Güvenlik Kamera Türleri

Bugün kullanılan güvenlik kameralarının birkaç sınıflaması var.

  1. İç ve dış güvenlik kameraları temelde aynı özellikleri, şekli ve tasarımı paylaşmaktadır. Bununla birlikte, dış mekan kameraları, havadaki değişiklikler, düşük ışık koşulları ve daha iyi resim kalitesi için daha uygundur. Olasılık dışı kameralar hareket eden bir insanı veya aracı kayıt edecektir.
  2. Pil ve kablolu kameralar. Adından da anlaşılacağı üzere, kablolu kameraların bir güç kaynağına takılması gerektiği halde pil kameraları pillerle güçlendiriliyor. Akü kameraları bir elektrik kesintisi yaşıyorsanız çok iyi. Fotoğraf makinesi sadece kayıt devam edebilir – özellikle de çekimi saklamak için bir SD kartı kullanıyorsa. Pillerin tükendiği zaman dikkat edin, aksi taktirde değiştirene kadar görüntüleri olmayabilir.
  3. Forma göre farklı kamera türleri vardır: mermi kamera, kubbe ve gizli kameralar.

Mermi kamera, esas olarak bir merminin benzeri olan silindir şeklindeki açık kameradır. Bullet kameralar genellikle sabit bir alanı izlemek için kullanılır, çünkü genellikle kaydırma, yakınlaştırma veya eğme yapmazlar.

Öte yandan, kubbe kamera bir kubbe gövdesinin içine sokulmuş ve bu kameralar genellikle kapalı mekanlarda kullanılmaktadır. Kubbe içindeki kamera daha geniş bir alanı kaplamak için döndürebilir.

Ayrıca gizli kameralarınız veya kameralar gibi görünmeyen kameralarınız da var. Bir saat, konuşmacı veya belki bir duman dedektörü gibi görünebilir, ancak kamera gibi çalışır. Bu kameralar, şüpheli bir dadı iyi durumda değilken veya bir çalışan kayıttan çalarken olduğu gibi uyuşturucu kullanmak için mükemmeldir. Bununla birlikte, maruz kalan bir güvenlik kamerası, hırsızların tesisinize bile girmelerini önlemeye yardımcı olabilir.

Onun biçiminden ayrı olarak, özelliklere göre farklı kamera türlerine sahip olabilirsiniz.

  • Gece görüş veya kızılötesi güvenlik kamerası: Saha karanlığında bile video kaydı yapabilmenizi sağlayan kızılötesi LED’leri kullanır.
  • Gece ve gündüz güvenlik kamerası: Genellikle açık alanlarda, örneğin park yerlerinde kullanılır. Gündüz ve gece kameraları, güneş batmadan güneş batışına kadar mükemmel görüntüler elde etmek için farklı ışık koşullarına göre ayarlanabilir.
  • Ağ ve IP güvenlik kamerası: Bu kamera, görüntüleri ve resimleri İnternet üzerinden iletme özelliğine sahiptir.
  • Kablosuz güvenlik kamerası: Kablolar olmadan, bu kameraları herhangi bir yere monte etmek çok kolaydır; zira bu kamerayı bir güç kaynağına yerleştirmeniz veya yakınında fiş monte etmeniz gerekmez.
  • PTZ güvenlik kamerası: PTZ pan, tilt ve yakınlaştırma anlamına gelir. Bu kameralar, farklı alanlara odaklanmak üzere uzaktan kumanda edebilir ve en çok, canlı bir kişi kameraları çalıştırırken ve tesislerinize baktığında kullanılır. Bazı PTZ kameraları da otomatiktir, yani zamanlamanın belirli zamanlarda taşınması için ayarlanabileceği anlamına gelir. Bu aynı zamanda evinizi veya ofisinizi tam olarak izlemek için gereken sabit güvenlik kameralarının sayısını azaltmanıza yardımcı olur.

IP ve Analog Güvenlik Kameraları

Analog kameraları anlamak için, kapalı devre TV’lerin (CCTV) en eski sürümlerini düşünün. IP güvenlik kamerası ise, başka bir cihaza ihtiyaç duymadan, bir bilgisayar ağı kullanarak veri iletme yeteneğine sahiptir. IP güvenlik kameraları, bir görüntüyü veya videoyu büyütmek için bile daha iyi görüntü kalitesine sahiptir. Ayrıca, bir sorun varsa, video analitiği adı verilen bir teknolojiyi kullanarak uyarıları ayarlayın. IP kameralar ayrıca analog kameralara göre daha fazla esneklik sunar, çünkü her kamera DVR’ye bağlanmak zorunda değildir.

Güvenlik görüntüleri yalnızca günün incelemesi için gerekiyorsa, en iyi seçenek SD kartın üzerine yazmaktır.Bir NVR, bir SD karttan daha iyi depolama kapasitesi sağlar. Daha fazla alana ihtiyaç duyulursa, NVR’ler de ölçeklenebilir. NVR’ler, başkalarının görmesini istemediğiniz çekimler üzerinde daha fazla kontrol sağlar. Fakat, bir SD karta kayıt yapmaktan farklı olarak, kamera ve NVR arasındaki bağlantı kesildiğinde veya depolama aygıtı çalışmadığı zamanlarda kayıt yapılmadığı zamanlar olabilir.

Uzaktan İzleme. Ek donanım / yazılım satın almak zorunda kalmadan uzaktan görüntüleme. Fiziksel olarak CCTV kameralar için kurulan monitörlerle aynı odada bulunmak yerine, bir IP kamerası herhangi bir yere görüntü ve gönderi gönderebilir. Evinizdeki yatak ocağınızda olun veya farklı bir lokantada yemek yiyorken, IP kameralarınızın kapsadığı alanların video kliplerini kontrol edebileceksiniz demektir. Tabii ki uzaktan izlenebilmesi için bir ağa bağlı dijital video kaydedici (DVR) ile eşleştirilebilen analog kameralar var. DVR analog kamera ile bağlantılıdır ve video çekimleri dijital ortama kaydeder ve ağlar üzerinden uzaktan izlenebilmesini sağlar.

Geliştirilmiş Video Çözünürlüğü. Geleneksel analog sistemler maksimum 2 megapiksel çözünürlükte maksimum seviyeye ulaşırken, modern IP kamera sistemleri 24 megapiksel çözünürlüğe sahip. Bu, dijital foto raf özelliğiyle, yüz ve plaka tanıma gerektiren uygulamalarda özellikle daha kullanışlı daha ayrıntılı bir resim elde etmeye yardımcı olur.

İletişim Cihazı. IP kameralar, söz konusu platformda bir konuşmanın gerçekleşebildiği iki yönlü bir interkom gibi de çalışabilir. Bu ev için mükemmel, burada dışarıda çalan kişiyle konuşmak için kapıyı açmak zorunda değilsiniz.

Göndermek veya herhangi bir yerde Fotoğraf Mağazası. Internet bağlantısı mevcut olduğu sürece çekimler neredeyse herhangi bir yere gönderilebilir. IP kameralar doğrudan bir buluta, anakart üzerindeki hafıza kartına veya bir ağ video kaydedicisine (NVR) kayıt yapabilir.

IP kameralar, sabit disk ve depolama sınırlamaları kadar ağ ve bant genişliği sınırlamalarını da hesaba katarak kamera özünürlüğünü ve kare hızını ayarlamaya izin verir.

IP kameralar, saptadığınız hareket ve ses etkinliğini uyarmak için size e-posta, SMS veya bildirim göndermek üzere kurulabilir.

Bazı IP kameralar kurmak için yalnızca birkaç kabloya ihtiyaç duyar ve hatta kablosuz olarak da gider.

Bazı IP kameralar da akıllı video sağlar. Analitik bir program veya yazılımla birlikte gelen dijital bir teknolojidir. Hareket eden bir insanı izlemenize, bir nesne aramanıza, ofisinize veya evinize giren insan sayısının hesaplanmasına ve uyarı veya alarm tetiklemenize olanak tanır. Bu avantajların tamamı daha yüksek bant genişliği tüketme pahasına gelir. Mevcut bant genişliği belirlenebilir ve saniyede bir kareye kolayca ayarlanabilir ve bu kullanılabilir bant genişliği içinde çalışmak için IP kameranızın çözünürlüğü ayarlanabilir. Bir IP kamerasına sahip olmanın faydaları, dezavantajlardan çok daha ağır basar.

güvenlik kamera sistemleri ankara

ANINDA İLETİŞİM

Güvenlik sistemleri alanında hızlı çözümler

Güvenlik sistemleri alanında ürün, hizmetlerimiz ve bilgilendirici haberlerimizi sizlere paylaşırken aklınıza takılan soruları bekliyoruz.

Teklif, projelendirme ve yerinde keşif hizmeti için hemen iletişime geçin.