IP Kamera ve CCTV Kamera Arasındaki Farklar Nelerdir?
Güvenlik kameraları, Dijital (IP) ve Analog (AHD, TVL, TVI, HD-SDI, HD-CVI) olmak suretiyle iki ayrı şekilde gelir. Bu güvenlik kameralarının çoğu türü halen sıklıkla kullanılmaktadır. Bununla beraber, güvenlik kamerası endüstrisi kararların sınırlarını zorlamaya devam ediyor ve bunun sonucunda analog dijital IP güvenlik ekipmanı kullanımı artmaya devam ederken analog da azalmaya devam ediyor. Analog gözetim kameraları ve IP gözetim kameralarının genel farklılıklarına bir göz atalım.
Analog Güvenlik Kameraları
1. Analog kameralar sinyali işleyen ve kaydeden bir kodlayıcıya (DVR) bir video sinyali gönderir.
2. Analog kameralar DVR’ye direkt olarak bağlantı gerektirir.
3. Analog güvenlik kameraları, güç ve video için olmak suretiyle iki kablo gerektirir.
4. Analog kameraların çözünürlükleri sınırlı bir platforma sahiptir.
IP Güvenlik Kameraları
1. IP Kamera, kameradaki video sinyalini kodlar ve videoyu internet protokolü (IP) vasıtasıyla Ağ Video Kaydedicisine (NVR) gönderir.
2. IP kameralar NVR ile aynı ağa bağlantı gerektirir ve kaydediciye direkt olarak bağlı olması gerekmez.
3. IP Güvenlik kameraları, Power over Ethernet (PoE) kullanır; bu, kameraya güç sağlayan ve video aktaran tek bir kabloya sahip olduğunuz anlamına gelir.
4. En kötü IP kamera çözünürlüğü, en iyi analog çözünürlüklerden çok daha üstündür.
AHD, HD-SDI ve HD-CVI:
Analog HD, HD-SDI ve HD-CVI CCTV kameralar, 1080p çözünürlükte video gözetim görüntüleri çekebilirler. Bu yüksek çözünürlüklü analog gözetim kameraları, kodlama için kendi video sinyallerini destekleyen özel bir gözetim DVR’si ile beraber kullanılmalıdır. Bu donanımın bütünü hala BNC Koaksiyel kablolama (RJ59) kullanıyor ve Yüksek Tanımlı eşzaman içindemanın üstesinden gelmenin bir yolu olarak tanıtıldı.
Bu güvenlik kamerası sistemlerinin mevcut fiyatı, bulunabilirliği ve beraber çalışabilirliği, yeni bir yükleme ya da bir yenileme için kötü bir tercih yapar.
TVI şu anda, yeni analog kablo çekmeden eski analog sisteminizi Yüksek Tanıma dönüştürmek için kullanılabilecek en iyi ve İdeal geçiş teknolojisidir. TVI, AHD, HD-SDI ve HD-CVI’nin problemlerinı çözen ya da yapamayan şeyleri çözdü. ip kamera sistemleri ankara Aynı koaksiyel TVI’yi kullanmaya devam ederken, daha çok kablo mesafesi ve daha iyi çözünürlük elde edebilme, analog cctv pazarında büyük bir iddia haline geldi. TVI, HD video sinyalini (1080P / 720P), ses sinyalini ve dijital sinyal iletimlerini destekler. Eski analog sisteminizi yenilemek istiyor ve IP tabanlı Güvenlik Sistemi için yeni kablo çekme opsiyonuniz yoksa, TVI sizin için bir seçenek olabilir. Pixel’lerde normal TVI Çözünürlükleri:
720P: 1280 X 720 (1 Megapiksel)
1080P: 1920 X 1080 (2 Megapiksel)
IP GÖZETİM KAMERALARI
IP güvenlik kameralarının çarpıcı çözünürlükleri ve gelişen teknolojileri var. IP cams, net 4k çözünürlükleri ve akıllı video analizi ile güvenlik dünyasındaki en büyük değişikliklerin bazılarını getirdi. İlk kez bir güvenlik sistemi satın aldıysanız ya da mevcut güvenlik sistemini güncellerseniz, netlikle bir IP güvenlik kamera sistemi kullanmayı düşünün. Analog üzerinde çoğu üstünlüka sahiptir ve genel kurulum, geleneksel güvenlik gözetim sistemlerine kıykatiyen daha basittir. Piksel Boyutlu Tipik IP Çözünürlükleri:
1920 x 1080 (2 Megapiksel) 1080P HD
2688 x 1520 (4 Megapiksel) HD +
3840 x 2160 (8 Megapiksel) 4K +
Bu yazı kısa ve Analog Güvenlik Kameraları ile IP güvenlik kameralarının temelleri üzerine dokunsa da, her iki kameranın stilleri arasında çok daha çok fark var. Bir analog kamerayı tanımlamanın en basit yollarından biri kamera kablosu ile son buluyor. Analog kameralar, biri güç için, diğeri video için olmak suretiyle iki kabloya ihtiyaç duyarken, IP kameralar PoE kullanıyor ve sadece bir kabloya ihtiyaç duyuyorlar.
CCTV genelde video gözetim ve video güvenlik kameralarına atıfta bulunmakla beraber, aslında bir analog TV sinyali ileten analog güvenlik kameralarından bahsediyor. Bu kamera türü koaksiyel kablo kullanır ve kayıt için bir DVR’a ya da görüntüleri izlemek için bir monitöre bağlanabilmesi için bir BNC bağlantısı gerektirir.
Bir IP kamera bir ethernet kablosu kullanır ve bir dijital sinyal iletir. Bu tip kameralar basitçe ağa bağlanabilir ve mahalli ya da uzak bir ağ üzerinde bulunan bir ağ video kaydedicisine (NVR) sinyal gönderebilir.
Kamera tipi her kamera kendi artı ve eksileri vardır, yalnız ana video gözetim, bilhassa iş kullanımı için IP kameralara geçiyor. Maliyeti düştükçe, ev kullanımı için daha tanınmış hale geliyorlar.